Wykładowcy Drukuj
piątek, 26 sierpnia 2016 11:13

Wykładowcy to zespół pracowników naukowych z Uniwersytetu Warszawskiego, eksperci z Narodowego Instytutu Leków, audytorzy Polskiego Centrum Akredytacji (PCA), a także doświadczeni praktycy zajmujący się zapewnieniem jakości w branży farmaceutycznej i spożywczej oraz osoby pracujące w akredytowanym laboratorium do kontroli mikrobiologicznej żywności:

Rada Programowa:

Prof. dr hab. Katarzyna Jagusztyn-Krynicka (Uniwersytet Warszawski)
Dr hab. Katarzyna Brzostek (UW)
Dr hab. Jacek Bielecki (prof. UW)
Dr Jadwiga Marczewska (Narodowy Instytut Leków)
Dr Magdalena Garbolińska (JARS Sp. z o.o.)
Mgr inż. Ryszard Klimczuk (JARS Sp. z o. o)

Kadra, m.in.:

  1. Pracownicy Wydział Biologii UW:
    Instytutu Mikrobiologii, Instytutu Botaniki (Mykolodzy z Zakładu Systematyki i Geografii Roślin), Instytutu Zoologii, Wydziału Biologii, Uniwersytetu Warszawskiego.
  2. Pracownicy firmy JARS Sp. z o. o.
    05-119 Legionowo, Łajski, ul. Kościelna 2a
    Firma JARS zajmuje się doradztwem w zakresie bezpieczeństwa produkcji żywności. Konsultanci firmy posiadają wieloletnią praktykę i doradzają merytorycznie przy rozwiązywaniu problemów z zakresu interpretacji aktualnych przepisów, zagadnień z Dobrej Praktyki Produkcyjnej i Higienicznej, sposobów weryfikacji systemu HACCP. Firma JARS Sp. z o. o. posiada własne Laboratorium Mikrobiologiczne i Fizykochemiczne z 6 Pracowniami: Mikrobiologiczną, Żywności, Badania wody i ścieków, Instrumentalną, Sensoryczną, Fizykochemiczną. Firma posiada akredytację PCA oraz ISO 9001.
  3. Pracownicy Narodowego Instytutu Leków (NIL)
    ul. Chełmska 30/34, 00-725 Warszawa
  4. Pracownicy firmy BioRad Sp. z o.o.
    01-106 Warszawa, ul. Nakielska 3
    Firma BioRad jest uznanym na świecie producentem i dystrybutorem produktów do diagnostyki molekularnej i mikrobiologicznej
Poprawiony: piątek, 26 sierpnia 2016 11:13